Aankondiging lezing Risico’s zwangere vrouw

Donderdagavond 6 februari organiseert de volksgezondheidcommissie een lezing over de risico’s van de zwangere vrouw (en specifiek de zwangere dierenarts) Voor deze avond zijn er twee sprekers uitgenodigd.

Allereerst zal Laura Staring, verloskundige, ons iets komen vertellen over de humane verloskunde en daarbij een vergelijking maken met de veterinaire verloskunde. Daarnaast zullen de fysieke risico’s van de zwangere dierenarts benoemt worden en zal ze het voedingsadvies geven dat ook aan haar cliënten wordt meegegeven.
Hierna zal Rob de Jong, werkzaam bij het RIVM, iets vertellen over zijn werkzaamheden bij het RIVM en de rol van het RIVM met betrekking op zoönosen voor de zwangere vrouw en de ongeboren vrucht. Ook zal hij in gaan op werkingsmechanismen van pathogenen.

In de (toekomstige) praktijk zullen wij ook in aanraking komen met zwangere eigenaren van huisdieren of een zwangere boerin. In die gevallen kan er gevraagd worden om een gedegen advies. We hopen deze aan het einde van deze avond te kunnen geven.

Waar en wanneer:
Datum: 6 februari 2014
Tijd: 18.45 uur inloop, 19.00 uur aanvang
CS: 1 punt (G&W)
Plaats: Androclus O.004
Kosten: 2 euro niet-leden, leden gratis
Er hoeft niet ingeschreven te worden op een inschrijflijst, echter een aanmelding via het facebook evenement zou prettig zijn i.v.m. indicatie aantal mensen dat komt.
De schatting is dat de avond zal eindigen om 21.30 uur.