H.t. bestuur

‘Chiroptera’ o.d.z. Door het hondsdolle heen

v.l.n.r.: Jennifer Hartong; Suzy Brebenel; Leanne Roos; Lucia Macri; Eweghana Forster; Marende de Gier

Voorzitter: Lucia Macri
Welkom op onze website, en bedankt voor uw interesse in onze geweldige vereniging.
Ik ben Lucia, 28 jaar oud. Italiaans van oorsprong, in Milaan geboren, en Duits van nationaliteit. In 2013 ben ik naar Nederland toe gekomen om Diergeneeskunde te studeren en ik ben onwijs blij met mijn keuze! Momenteel zit ik in de tweede helft van het eerste jaar van de Master Paard, wat heel leerzaam is. Ik heb voor het traject “bestuur en beleid” gekozen. Zelf hecht ik veel waarde aan het concept “One Health” en zal er, samen met mijn bestuur, voor zorgen dat de studenten, vanaf het eerste jaar, aandacht hebben voor dit onderwerp. Dit jaar zal ik de rol van voorzitter der  Studievereniging Hygieia vervullen. Daarnaast zal ik voorzitter zijn van de activiteitencommissie en lid van de Capita Selecta commissie. Ik heb heel veel zin in dit bestuursjaar en heb veel vertrouwen in de meiden waarmee ik dit ga doen. Ik heb er veel verwachtingen van. Tijdens dit jaar hoop ik veel te kunnen leren, tevens veel te kunnen betekenen voor de vereniging en voor allen die zich voor onze activiteiten interesseren!
Ik wens jullie allemaal veel plezier bij onze activiteiten.
Ik ben altijd bereikbaar onder: voorzitter@voormensendier.nl

Secretaris: Leanne Roos
Hoi, ik ben Leanne Roos. ik ben opgegroeid in Arnhem met mijn broertje, 2 zusjes, een kat, een konijn, een cavia en wat kippen. Inmiddels woon ik alweer 4 jaar in Utrecht. De afgelopen acht maanden heb ik een tussenjaar gehad, waarin ik in het buitenland heb gewerkt op verschillende schapenboerderijen tijdens de lammerperiode. Het is dan ook geen verrassing dat ik nu begonnen ben aan de master Landbouwhuisdieren. Ik heb gekozen voor de track One Health en ben momenteel bezig met mijn onderzoeksstage. Daarom vind ik het ook heel leuk dat ik plaats mag nemen als secretaris in het 20ste bestuur van Hygieia. Naast mijn taken als secretaris zal ik dit jaar als voorzitter plaatsnemen in de voorjaarssymposium commissie. Als laatste hoop ik dit jaar veel te leren maar bovenal veel plezier te hebben.
Voor vragen kun je mij altijd bereiken op: secretaris@voormensendier.nl of spreek mij aan! Tot ziens in het hok.

Penningmeester: Eweghana Forster
Hi! Mijn naam is Eweghana Forster en ik zal dit jaar de functie van penningmeester vervullen binnen onze vereniging. Deze 21-jarige geboren en getogen Amsterdammer kijkt er naar uit om meer van de Utrechtse sferen te proeven in het, altijd gezellige, Hygieia hok. Mijn hart gaat uit naar het welzijn van dieren en het milieu, dus ik heb mijn plek bij Hygieia wel gevonden. Dit jaar zal ik ook plaatsnemen als voorzitter van de najaarssymposium commissie, waarmee ik onze vereniging nog meer op de kaart hoop te zetten. Ik ben nu bezig met mijn derde en laatste jaar van de bachelor Diergeneeskunde. Wat ik hierna wil doen? Nog géén idee, maar ik weet wel dat ik tijdens mijn bestuursjaar ontzettend veel ga leren en hopelijk zoveel mogelijk nuttige contacten zal opdoen.
Ben jij zo’n nuttig of leuk contact? Vrees dan niet om mij aan te spreken of een mailtje te sturen op penningmeester@voormensendier.nl.

Vicevoorzitter: Suzy Brebenel
Haai allemaal! Ik ben Suzy Brebenel, 19 jaar en zit nu in het tweede jaar van de bachelor Diergeneeskunde. Ik kom uit een klein dorpje in het Noorden genaamd Vries, waar ik opgegroeid ben met vier katten, vier kippen en later ook twee honden. Ik heb altijd stellig geroepen dat ik de master Gezelschapsdieren ga doen, maar de master Landbouwhuisdieren lijkt me ook zeker aantrekkelijk. De keuze daarover is dus nog niet gemaakt, maar wel weet ik al zeker dat ik mij het liefste wil bezighouden met wildlife in de toekomst. Daarom vind ik ook vooral exotische zoönosen vind ik reuze interessant en ik ben dan ook superblij met mijn functie als vicevoorzitter van het 20e bestuur van Hygieia! Daarnaast zal ik ook vol enthousiasme in de redactie- en wafelcommissie plaatsnemen.
Verder hoop ik je in het hok te zien voor een gezellig gesprek of een lekkere wafel!
Voor persoonlijk contact met mij, mail dan naar: vicevoorzitter@voormensendier.nl

PR & Sponsoring: Marende de Gier
Hallo allemaal! Ik ben Marende de Gier, 22 jaar oud en zit inmiddels in mijn 3e jaar bachelor van de geweldige studie diergeneeskunde. Mijn interesses liggen bij de kleine zoogdieren (konijnen en knaagdieren) en daarnaast ook bij One Health en dierwelzijn. Na mijn bachelor wil ik daarom de master gezelschapsdieren gaan doen. Welke track ik zal kiezen, weet ik op dit moment nog niet. Misschien ken je mij van verschillende commissies die ik binnen diergeneeskunde heb gedaan, maar dit jaar zal ik plaatsnemen in het 20e bestuur der studievereniging Hygieia. Ik zal de functie commissaris PR & Sponsoring vervullen en daarnaast zal ik voorzitter zijn van de dierwelzijncommissie.
Ik kan niet wachten wat dit jaar mij zal brengen!
Voor vragen ben ik te bereiken via pr@voormensendier.nl

Assessor: Jennifer Hartong
Hey guys! Ik ben Jennifer, 20 jaar oud en ik heb veel zin in dit komende jaar. Mijn tweede jaar heb ik me gefocust op extra studiepunten behalen voor het Honours programma. Dit derde jaar van de bachelor ga ik een nieuwe uitdaging aan door de positie van Assessor der studievereniging Hygieia in te nemen. Ondanks het feit dat baby geitjes mijn favoriete dieren zijn ben ik toch van plan om de master gezelschapsdieren te gaan volgen na de bachelor. Mijn doel voor Hygieia is vooral bewustzijn creëren voor de gevolgen van de acties van veterinaire professionals (ook al als student) voor dierwelzijn, volksgezondheid en het milieu. Als voorzitter van de volksgezondheidscommissie en de milieucommissie wil ik me graag inzetten voor Hygieia en ik ben erg benieuwd wat er allemaal op mijn pad zal komen.
Jullie zijn altijd welkom om een praatje met me te maken in het Hygieia hok!
Voor vragen ben ik ook altijd bereikbaar via assessor@voormensendier.nl