Vertrouwenscontactpersonen

Bij Studievereniging Hygieia streven we naar een veilige en respectvolle omgeving voor al onze leden. We begrijpen dat er soms situaties kunnen ontstaan waarin je behoefte hebt aan iemand om mee te praten. Daarom hebben we vertrouwenscontactpersonen (VCP’s) binnen onze vereniging. Onze VCP’s zijn er speciaal voor jou, of je nu te maken krijgt met ongewenst gedrag, discriminatie, pesten of andere zorgen. Ze bieden een vertrouwelijke en veilige ruimte om je verhaal te delen. Mocht je alleen behoefte hebben om je verhaal kwijt te kunnen of wil je graag meer ondersteuning ontvangen, onze VCP’s kunnen je hierbij helpen of naar de juiste persoon doorverwijzen. We hechten veel waarde aan een positieve en inclusieve ervaring voor al onze leden. Onze VCP’s spelen een essentiële rol bij het behouden van deze sfeer, dus als je ooit behoefte hebt aan een vertrouwelijk gesprek, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze VCP’s. Hieronder stellen onze VCP’s zich aan je voor.

Heyhey,

Ik ben Martin Végh (he/him), 25 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Boedapest, maar ik woon al sinds twaalf jaar in Nederland, in het mooie Delft en Utrecht. Ik ben in mei 2023 begonnen aan de master Diergeneeskunde. Verder was ik in het collegejaar 2021-2022 bestuurslid van Studievereniging Hygieia, van het 23ste bestuur “Scylla”. Sinds mijn aftreden ben ik een van de vertrouwenscontactpersonen van Studievereniging Hygieia.

Mocht je een keer de behoefte hebben om iets in vertrouwen met iemand te delen of te bespreken, dan kun je altijd mij of de andere vertrouwenscontactpersoon, Milène, terecht. Gesprekken met een vertrouwenscontactpersoon worden in vol vertrouwen behandeld. Weet dat een gesprek geheel vrijblijvend is en dat er geen vervolgacties ondernomen worden, tenzij jij daar behoefte aan hebt. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken.

Je kan bij mij altijd terecht voor een luisterend oor, mocht het nou gaan om ongewenst gedrag, een praktische vraag of iets anders.

Je kan mij altijd bereiken door te mailen naar: vcp1.hygieia@gmail.com.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Milène de Kievit (she/her), 26 jaar, en ik mag samen met Martin Végh de rol vervullen van vertrouwenscontactpersonen van Studieverenging Hygieia.

Momenteel studeer ik nog, maar ik hoop mijn master One Health in 2023 af te ronden en af te studeren. In mijn vrije tijd zeil ik graag, lees ik een goed boek, spreek ik af met vrienden en ben ik veel buiten in de natuur te vinden.

Ik ben in het collegejaar 2020-2021 bestuurslid geweest van Hygieia en ik blijf mij in de rol van vertrouwenscontactpersoon graag inzetten voor de vereniging en haar leden.

Mocht jij dus een keer behoefte hebben aan een luisterend oor, dan kun je altijd bij een van ons (mijzelf of Martin) terecht! Een gesprek is geheel vrijblijvend en altijd in vertrouwen. Mocht het nodig zijn om te handelen op een mogelijke klacht zal dat altijd in overleg met jou gaan en dit hangt dus af van jouw wensen en behoeften. Wij ondernemen niets zonder jouw toestemming.

Wij zijn er voor jou dus wees vooral niet bang om contact op te nemen. Of het nou gaat om ongepast of ongewenst gedrag, je een vraag hebt of gewoon behoefte hebt aan een luisterend oor. Je mag mij natuurlijk altijd persoonlijk aanspreken als je mij tegenkomt, maar anders kan je mij bereiken door te mailen naar: vcp2.hygieia@gmail.com.