Activiteiten

Standaardactiviteiten

Iedere woensdag is het tijd voor “Warme Wafel Woensdag” o.d.z. ‘Dit breekt zo lekker de week’. De Wafelcommissie bakt iedere woensdag de lekkerste wafels in ons hok, met ook iedere maand een nieuwe wafel van de maand.

December is de maand van de feestdagen. Speculaas en pepernoten kunnen dan natuurlijk niet ontbreken! Om deze wafel nog extra feestelijk te maken, beleggen we hem ook nog eens met lekkere gestoofde appeltjes. Deze maand hebben we voor jullie daarom de appel-pepernotenwafel! Kom samen met ons in de feeststemming! Elke woensdag in december kun je genieten van deze nieuwe wafel tijdens onze wafelpauzepauzes (12:45-13:15).

Normale wafel: €0,50
Wafel van de maand: €0,80
(Betaling via tikkie)

Iedere laatste donderdag van de maand is het tijd voor de “Hygieia Game Night”. Let op: de spelletjesavond van december vindt een week eerder plaats ivm de kerstvakantie. Kom na je colleges gezellig mee-eten op het hok (wel eigen eten meenemen, magnetron en oven aanwezig) en daarna gezellig spelletjes met ons spelen. Wij hebben zelf spelletjes maar je mag natuurlijk ook een eigen spel meenemen! Aanmelden is niet nodig en het is gratis voor zowel leden als niet-leden! De volgende editie zal plaatsvinden op donderdag 21 december.

Datum: 21 december
Tijd: eten op het hok 17:30 (eigen eten), spelletjes vanaf 19:00
Locatie: Hal tussen de collegezalen of C030
Prijs: gratis

Iedere maand organiseert het 25ste bestuur “Charybdis” een gezellige themapauze.

In december is het thema natuurlijk: feestdagen. Kom dus op 12 december in de pauze naar het hok om in sfeer bij te komen van je onderwijs! Het hok zal mooi versierd zijn en er zijn gratis feestelijke snacks. Zien we je daar?

Datum: 12 december
Tijd: 12:45-13:15
Locatie: Hygieiahok (Androclusgebouw)
Prijs: Gratis!

Extra activiteiten

Ondanks dat steeds meer gemeenten kiezen voor een vuurwerkverbod, wordt er op veel plekken nog steeds vuurwerk afgestoken bij de jaarwisseling. Om deze reden kiezen veel diereneigenaren ervoor om hun dieren deze dagen zo veel mogelijk binnen te houden. Maar wat zijn nou eigenlijk de schadelijke effecten van vuurwerk op onze huisdieren? En op wilde dieren? En wat doe je als je huisdier doodsbang is bij elke knal?
Op maandag 11 december zal Daniëlle Hartman, RDA-lid en gedragsgeneeskundige voor gezelschapsdieren, ons komen vertellen over wat de effecten zijn van vuurwerk op dieren. Ze zal hierbij niet alleen ingaan op het gedrag van (wilde) dieren, maar ook welke supplementen en medicatie mogelijk zijn bij vuurwerkangst. Kom dus vooral naar de lezing!
Schrijf je in via deze link.

Datum: 11 december
Tijd: 17:00 inloop, 17:15 start
Locatie: C030 (Androclusgebouw)
Prijs: gratis voor leden, 2 euro voor niet-leden
CS punten: volgt

Lijkt het jou leuk om een avondje creatief bezig te zijn en gezellig te kletsen? Kom dan kaarsen versieren op dinsdag 12 december! Per persoon krijg je 2 kaarsen die je helemaal op kan fleuren en daarna heb je een leuke decoratie voor op je kamer! Opgeven kan tot en met 11 december via deze link.

Datum: 12 december 2023
Tijd: 17:15 inloop
Locatie: C030 Androclusgebouw
Prijs: €4 voor leden, €6 voor
niet-leden

Op 19 december zal ons mini-symposium over gedragsproblemen plaatsvinden! Bij deze leuke avond zullen drie sprekers het onderwerp gedragsproblemen vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Naast dat er verschillende diersoorten aan bod komen, worden er ook verschillende scenario’s besproken waar wij als (toekomstige) dierenartsen mee te maken kunnen krijgen. Waarom is een hond agressief en hoe ga je hier veilig en diervriendelijk mee om? Deze en veel meer vragen zullen worden beantwoord op deze informatieve en gezellige avond! Aanmelden kan tot en met 15 december via de deze link.

Datum: 19 december 2023
Tijd: 17:00 inloop
Locatie: Androclus C101
Prijs: €4,50 voor leden, €8 voor niet-leden
*De prijs is inclusief avondeten (wraps van FLFL Utrecht)
CS: 2 punten

Zie ook onze agenda aan de rechterkant van deze pagina