H.t. bestuur

“Scylla” o.d.z. ‘Adjusting the sails towards One Health’

v.l.n.r.:Zanna Verheij, Lisanne Donkervoort, Martin Végh, Immelie Coenen Morales, Tiffany Suiters, Maartje Huitink

Welkom op onze website, en bedankt voor uw interesse in onze geweldige vereniging. 

 

Voorzitter: Immelie Coenen Morales

Hola! Ik ben Immelie Coenen Morales, 21 jaar oud en kan met volle trots vermelden dat ik dit jaar de Voorzitter ben van het 23e bestuur der Studievereniging Hygieia “Scylla”.
Mijn interesse voor diergeneeskunde en humane geneeskunde begon al toen ik klein was. Dankzij Hygieia is mijn interesse voor One Health tijdens de studie echt ontplooid. Ik ben dan ook heel blij dat ik me samen met mijn andere bestuursleden dit jaar vol kan inzetten voor onze prachtige vereniging. Ook zal ik de Dierwelzijncommissie onder mijn hoede nemen. Samen met mijn commissieleden kan ik niet wachten om allerlei activiteiten en lezingen te organiseren. Ik heb er in ieder geval heel veel vertrouwen en vooral heel veel zin in!

Ik ben geboren in Nicaragua, maar ben al vrij snel de oceaan overgevlogen en opgegroeid in het mooie Deventer. Hier ben ik altijd omringd geweest met allerlei verschillende soorten huisdieren. Diergeneeskunde studeren lag dan ook erg voor de hand en afgelopen zomer heb ik de bachelor afgerond. Momenteel ben ik bezig met een onderzoeksjaar waarin ik meehelp aan het strandingsonderzoek naar bruinvissen en een eigen project in het lab heb lopen. In mijn vrije tijd doe ik vanalles, maar over het algemeen ben ik altijd in voor wat gezelligheid met vrienden/familie, een spelletje (zowel digitaal als aan tafel), een goede (of slechte) serie of film en wanneer het even kan, wandel ik graag met de honden door het bos.

Spreek me vooral aan als je me door de gangen ziet lopen! Ik ben altijd bereikbaar voor vragen, ideeën of gewoon wat gezelligheid. Hiervoor kan je me ook bereiken op: voorzitter@voormensendier.nl
Hopelijk tot snel bij een van onze vele activiteiten (of gewoon lekker in een wafelpauze!).

 

Secretaris: Martin Végh

Beste mensen, ik ben Martin Végh en ik kan met grote trots mededelen dat ik aankomend jaar de 23ste Secretaris van Hygieia mag zijn. Als secretaris zorg ik voor het mail- & brief-verkeer en alle administratieve zaken binnen het bestuur. Verder ga dit jaar de Activiteitencommissie onder mijn hoede nemen. Ik heb al mijn hele leven passie voor dieren en geneeskunde gehad, maar een gemengde concept als One Health bleef voor mij tot aan mijn studieperiode onbekend. Gelukkig maakte ik al snel kennis met Hygieia en de superinteressante en educatieve lezingen en activiteiten omtrent dit concept. Afgelopen jaar heeft natuurlijk een enorme impact gehad op ons allemaal, maar hopelijk benadrukt dat het belang van One Health.

Over mezelf: ik ben 22 jaar oud, geboren en getogen in Boedapest, maar woon al 10 jaar in het mooie Delft en Utrecht. Ik ben op het moment bezig met mijn 3de jaar bachelor Diergeneeskunde. In mijn vrije tijd ben ik een regelmatige bioscoopganger, ik kijk heel graag films en series, met Star Wars als de eeuwige favoriet. Verder houd ik enorm veel van muziek en ik speel cello en een beetje basgitaar.

Ik kijk er enorm naar uit om dit jaar samen met “Scylla” de lijnen in handen te nemen en One Health verder in de spotlight te brengen.

Als je vragen hebt of even gezellig wilt kletsen over Hygieia, One Health of iets anders (zoals Star Wars), voel geen drempel om mij te bereiken.

secretaris@voormensendier.nl 

 

Penningmeester: Tiffany Suiters

Hoi iedereen, mijn naam is Tiffany Suiters. Ik ben 22 jaar en ik zit nu in mijn 4e jaar van de bachelor Diergeneeskunde. Ik zal dit jaar de functie van Penningmeester gaan vervullen, dit houdt in dat ik verantwoordelijkheid draag over alle financiële zaken rondom de vereniging. Ook zal ik dit jaar de kascommissie en de milieucommissie onder mijn hoede nemen. Over de jaren heen is de definitie van One Health steeds duidelijker geworden voor mij, hierbij ook het belang van One Health en onze vereniging. Mijn interesse voor onze prachtige studievereniging groeide hierdoor enorm en daardoor wilde ik mezelf ook meer inzetten hiervoor.

Nog iets korts over mezelf en mijn hobbies: Ik kom oorspronkelijk uit Curaçao en ik woon nu al 4 jaar in Nederland. In mijn vrije tijd geniet ik vaak van een goede serie of film. Ik ben daarom ook vaak te vinden in de bioscoop. Verder houd ik van koken en bakken. Ook heb ik een tijdje hip hop gedanst, maar dans ik nu (meestal) wanneer niemand dit ziet.

Ik kijk ernaar uit om jullie allemaal beter te leren kennen. Voel je dus vrij om mij te benaderen met vragen of om een gesprek aan te gaan. Ik ben sowieso bereikbaar op penningmeester@voormensendier.nl

 

Vicevoorzitter: Lisanne Donkervoort

Hey mijn naam is Lisanne ik ben 22 jaar oud en zit nu mijn 4e jaar van de bachelor diergeneeskunde. Aankomend jaar mag ik de geweldige functie van vicevoorzitter vervullen binnen de leukste vereniging van Diergeneeskunde. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de promotie van lezingen en activiteiten voornamelijk via social media. Daarnaast breng ik met behulp van de redactiecommissie 2 keer per jaar het magazine uit. Ik zorg er ook voor dat jullie elke maand de nieuwsbrief in jullie mail hebben die jullie op de hoogte zal brengen van alles rondom Hygieia. Naast de redactiecommissie zal ik mij ook bezig houden met de wafelcommissie. Hierdoor zullen jullie elke woensdag lekkere en creatieve wafels kunnen eten in het hok.

Kort over mezelf ik kom oorspronkelijk uit Driebergen-rijsenburg dus winkel al mijn hele leven in Utrecht. Sinds deze zomer ben ik komen te wonen op worp afstand van studie, lekker op de uithof. Ik zit nu dus in mijn 4e jaar van de bachelor dus heb wat uitloop. Mocht ik uiteindelijk al mijn vakken gehaald hebben wil ik me voornamelijk richten op gezelschapsdieren in de nieuwe master, wel wil ik ook wat paarden vakken erbij volgen. In mijn vrije tijd rij ik dan ook graag paard, doe ik gezellig dingen met vrienden en zoek ook graag een feestje op.

Nu het weer wat meer mag hoop ik jullie allemaal te zien op de wafel woensdag, schroom dan ook niet om me aan te spreken voor vragen, een gezellig praatje of een wafel. Mocht je me niet kunnen vinden ben ik ook te bereiken op vicevoorzitter@voormensendier.nl

 

PR & Sponsoring: Maartje Huitink

Hoi!

Mijn naam is Maartje. Ik ben 23 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Heteren (een klein dorpje tussen Nijmegen en Arnhem). Alweer 3 jaar geleden ben ik naar het mooie Utrecht verhuisd en ik ben net begonnen aan de master Landbouwhuisdieren. Later wil ik graag veearts worden, maar ik ben ook wel benieuwd wat er buiten de praktijk nog meer te doen is. Hygieia is natuurlijk de perfecte plek om dit te ontdekken! In mijn vrije tijd rijd ik veel paard. Ik heb ook een tijdje gebokst, maar daar heb ik momenteel wat minder tijd voor. 

Gelukkig heb ik nog wel tijd over voor onze mooie vereniging. Voordat ik ging studeren kende ik het begrip One Health eigenlijk nog niet, maar gaandeweg heb ik ontdekt wat een belangrijk en interessant thema het is. Daar wil ik mij graag voor inzetten en daarom is het een eer dat ik dit jaar deel uitmaak van het 23ste bestuur ‘Scylla”. Ik zal de rol van Commissaris PR & Sponsoring gaan vervullen en zowel de symposium commissie, als de zoobiquity commissie (die zich richt op het grensvlak tussen de diergeneeskunde en de humane geneeskunde) onder mijn hoede nemen. 

Voel je vrij om waarover dan ook contact met mij op te nemen. Je kunt altijd een mailtje sturen naar pr@voormensendier.nl. Of kom vooral lang in het hok en spreek mij aan. Hopelijk tot snel!

 

Assessor: Zanna Verheij

Hooi allemaal, mijn naam is Zanna Verheij en ik ben 21 jaar oud. Ik heb in augustus 2021 mijn Diergeneeskunde bachelor afgerond en heb nu een tussenjaar waarna ik de master richting Gezelschapsdieren wil gaan doen. Dit jaar ga ik me, naast mijn werk bij een dierenartsenpraktijk, inzetten voor onze mooie vereniging. Als assessor hoop ik veel contact te leggen met andere studieverenigingen en samen leuke lezingen en activiteiten te organiseren. Het One Health concept, waar onze vereniging om draait, komt goed naar voren in de Volksgezondheidcommissie die ik ga voorzitten. Ik heb erg veel zin om met mijn commissieleden het grensvlak tussen humane geneeskunde en diergeneeskunde op te gaan zoeken en hierover met elkaar interessante lezingen te organiseren. Daarnaast houd ik erg van het zien en ontdekken van nieuwe plekken en hoop ik met een vriendin naar Thailand af te reizen als COVID-19 het toelaat. Daarnaast ga ik me inzetten voor een andere reis, de allereerste buitenlandexcursie van Hygieia, waarbij we er met onze leden lekker op uit gaan.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden af te spreken, uit te gaan, te netflixen en te sporten. Ik woon met hele gezellige huisgenoten op de Warande in Zeist, maar in de weekenden ben ik vaak in Delft te vinden, waar ik vandaan kom. 

Nu fysieke bijeenkomsten weer mogelijk zijn, zie ik er naar uit om zoveel mogelijk van jullie te ontmoeten op onze lezingen, activiteiten en borrels. Daarnaast ben ik bereikbaar op assessor@voormensendier.nl