H.t. bestuur

“Hydra” o.d.z. ‘One for all, all for One Health’

v.l.n.r.: Tanya Tjalma; Floor Verdonk; Lisa Bouman; Joshua Bom; Milène de Kievit; Bo Bouwmeester

Welkom op onze website, en bedankt voor uw interesse in onze geweldige vereniging. 

Voorzitter: Joshua Bom 
Beste mensen,mijn naam is Joshua Bom en ik stel mij met genoegen voor als jullie nieuwe 22e Voorzitter van Hygieia van het jaar 2020-2021. Samen met mijn bestuur “Hydra” gaan wij ons inzetten voor deze mooie vereniging en haar leden. Maar wie ben ik? Ik ben 22 jaar oud, kom uit Delft, studeer Diergeneeskunde en zit nu in mijn derde jaar van de bachelor. Buiten mijn studie sport ik graag. Ik doe het liefst zo veel mogelijk en van alles wat zoals: boulderen, toprope klimmen, fietsen, squashen en gewichtheffen. Ook probeer ik af en toe wat liedjes te spelen op mijn gitaar. Hiernaast ben ik een sociaal dier en zou ik normaal gesproken het liefst naar een feestje gaan en het leuk hebben met de mensen daar. Helaas is dat nu met COVID nu niet het geval. Vroeger heb ik altijd dieren om mij heen gehad van klein tot groot. En ook nu hebben we in ons studentenhuis een leuke ouwe kat genaamd Tico. Verder ben ik altijd in voor een praatje, dus schroom niet om eens langs te komen wanneer dat mogelijk is of wanneer je een vraag hebt stuur een berichtje of mailtje!
Met vriendelijke groet,
Joshua Bom
h.t. Voorzitter der Studievereniging Hygieia
voorzitter@voormensendier.nl

 

Secretaris: Lisa Bouman

Hoi! Ik ben Lisa en ik ga dit jaar de secretaris zijn van Hygieia. Ik heb net mijn bachelor afgerond en ga in maart beginnen met de master geneeskunde voor gezelschapsdieren. Het leuke aan deze studievereniging vind ik dat het laat zien hoe ongelofelijk breed de studie kan zijn en dat er veel raakvlakken zijn met andere disciplines. Ook ga ik dit jaar in de Zoobiquity commissie omdat ik vooral de overlap met humane geneeskunde erg interessant vind.

Voor vragen of suggesties kun je mij altijd bereiken door te mailen naar secretaris@voormensendier.nl

 

Penningmeester: Milène de Kievit

Hoi, mijn naam is Milène. Ik ben 24 jaar en tweedejaars masterstudent One Health met een Biologie achtergrond. Aankomend jaar maak ik deel uit van het 22ste bestuur “Hydra” van studievereniging Hygieia en mag ik de rol van penningmeester gaan vervullen.

Ik heb altijd diergeneeskunde willen studeren, maar ben uiteindelijk tijdens mijn opleiding Biologie ‘verliefd’ geworden op het onderzoek. De One Health master was dus perfect om al mijn ‘biologische’ interesses te combineren en toch nog in aanraking te komen met diergeneeskunde. Tijdens de master werd mij het belang van One Health, met name het interdisciplinaire vlak, steeds duidelijker. Ik ben dan ook blij aankomend jaar de milieucommissie en symposiumcommissie onder mijn hoede te hebben. Hierbij kan ik mij nog verder verdiepen in wat One Health allemaal te bieden heeft en vakgebieden te verkennen waar ik zelf nog niet zo bekend mee ben.

Naast mijn bestuursfunctie hoop ik aankomend jaar te kunnen beginnen aan mijn minor stage van een half jaar en hoop ik daarna af te kunnen studeren. Verder houd ik mij naast mijn bestuursfunctie graag bezig met zeilen of klussen bij mijn scoutinggroep, gamen of afspreken met vrienden.

Ik kijk ernaar uit om zo veel mogelijk van onze leden te ontmoeten en te leren kennen en nieuwe connecties op te bouwen met proffesionals.

Ik ben bereikbaar op penningmeester@voormensendier.nl, maar wees vooral niet bang om mij aan te spreken aangezien veel gezichten voor mij nog onbekend zullen zijn!

 

Vicevoorzitter: Floor Verdonk 

Ik ben Floor Verdonk, 20 jaren jong en ik mag dit jaar de prachtige functie van vicevoorzitter in handen nemen. Hierbij houd ik me bezig met promotie van onze leuke lezingen en activiteiten, zal ik ieder jaar samen met de redactiecommissie 2 interessante magazines uitbrengen & zullen jullie elke maand van mij de nieuwsbrief ontvangen! Verder heb ik de volksgezondheidscommissie onder mijn hoede, waarmee ik allerlei interessante lezingen organiseer. Dit bestuursjaar geeft mij de mogelijkheid om het multidisciplinaire vakgebied van One Health te verkennen. Onderwerpen die mij vooral interesseren zijn dierenwelzijn & volksgezondheid, en de rol die je hierin kan spelen als dierenarts.

Een klein beetje over mij zelf: ik ben derdejaars diergeneeskunde student, geboren in ’s-Hertogenbosch en wonende in Utrecht. Ik weet nog niet precies welke richting ik op wil gaan na mijn bachelor. Wel loop ik stage bij verschillende dierenartsen en veeartsen om mij te helpen met het maken van deze keuze.

Als je nog vragen hebt (of even kennis wilt maken), kun je me altijd (online) ontmoeten bij éen van de Hygieia activiteiten of me bereiken via de social media van de vereniging óf een mailtje sturen naar vicevoorzitter@voormensendier.nl

 

PR & Sponsoring: Bo Bouwmeester

Hallo! Ik ben Bo, ik ben 21 jaar oud en kom uit Leiden. Van jongs af aan heb ik altijd al veel met dieren gehad, maar ook de connectie tussen mens en dier en dan voornamelijk de bijzondere wijzen waarop wij soms met dieren omgaan heeft mij altijd geïnteresseerd. Vandaar ook dat ik het vaak erg leuk vind om naar lezingen of activiteiten van Hygieia te gaan en deze te organiseren. Op dit moment begin ik alweer aan het eerste jaar van mijn master, de master Paard en zal ik mij vooral bezig houden met mijn onderzoeksstage. Daarnaast zal ik dit jaar jullie Commissaris PR & Sponsoring zijn en de activiteitencommissie onder mijn hoeden nemen, waar ik beide erg naar uitkijk!

Heb je nog vragen of ideeën kom gerust langs in het hok of stuur een mailtje naar pr@voormensendier.nl.

 

Assessor: Tanya Tjalma     

Lieve leden, mijn naam is Tanya Tjalma, heb 20 rondjes om de zon gereisd en zit nu in het tweede jaar van de Bachelor Diergeneeskunde. Dit jaar mag ik de leukste functie van het bestuur op me nemen: Assessor! Dit houdt vooral in dat ik contactpersoon ben voor samenwerkingen met andere (externe) studieverenigingen, het interdisciplinaire One Health Symposium help organiseren en daarnaast mijn tijd mag invullen met wat ik belangrijk vind. Verder ben ik dit jaar binnen onze vereniging de voorzitter van de Dierwelzijncommissie, waarmee ik ondanks de bijzondere COVID-19 situatie veel interessante lezingen en activiteiten hoop de organiseren. Ik heb hier allemaal heel veel zin in en hoop er een succesvol jaar van te maken!

Over mijzelf: Ik woon in Utrecht en kom uit het prachtige zand-Drenthe waar ik al op jonge leeftijd een passie voor dieren (welzijn) heb ontwikkeld. Hier leven dan ook nog mijn paarden, schapen, kippen, kat en hond. In mijn vrije tijd ben ik vooral te vinden bij mijn paarden, bezig met creatieve projecten of mijn vrienden.

Jullie mogen mij altijd aanspreken of mailen (assessor@voormensendier.nl) met leuke ideeën voor lezingen, samenwerkingen of activiteiten en ook hoor ik altijd graag feedback!

Tot ziens!