H.t. bestuur

“Chimaera” o.d.z. ‘All eyes on One Health’

v.l.n.r. Yara van Halteren, Lieve Klomp, Josephine Schipper, Patricia Reuver, Ruben Mulders, Jolien Paulussen

Welkom op onze website, en bedankt voor uw interesse in onze geweldige vereniging. 

 

Voorzitter: Patricia Reuver

Hallo lieve leden! Vol trots mag ik verkondigen dat ik dit jaar de Voorzitter ben van het 24ste bestuur der Studievereniging Hygieia “Chimaera”. Ik heb er enorm veel zin in om de vereniging komend jaar samen met mijn bestuur in goede banen te leiden. Mijn interesses hebben altijd zowel bij mens als dier gelegen dus toen ik via Hygieia meer leerde over het concept ´One Health´ sprak mij dit gelijk aan. Naast het voorzitterschap mag ik dit jaar ook de Dierenwelzijnscommissie en het One Health Congres onder mijn hoede nemen zowel als de felbegeerde Capita Selecta punten toekennen. Kom dan ook vooral naar al onze interessante lezingen!

Even iets over mijzelf: mijn naam is Patricia Reuver, ik ben 23 jaar en woon in het mooie Utrecht samen met mijn lieve kat Bubba. Op het moment zit ik in de welbekende doorstroomtijd tot de master Diergeneeskunde waaraan ik in februari 2023 mag gaan beginnen. Tot die tijd werk ik een aantal dagen per week met veel plezier bij een dierenziekenhuis en ga ik in mijn vrije tijd graag gezellig de stad in met vriendinnen, lees ik een goed boek op de bank of hockey ik bij diergeneeskundes eigen VSHC Poesh. 

Voor alle vragen ben ik altijd te bereiken op: voorzitter@voormensendier.nl, maar spreek me vooral aan als je me tegenkomt. Ik kijk er naar uit om jullie te zien en spreken tijdens een lezing of bij een van onze activiteiten. Jullie zijn ook van harte welkom bij ons op het hok; op woensdag tijdens de een overheerlijke wafelpauze of op elk ander moment van de week!

 

Secretaris: Josephine Schipper

Beste lezer, mijn naam is Josephine Schipper en ik mag dit jaar de rol van Secretaris van het 24e bestuur der Studievereniging Hygieia op me nemen. Als secretaris zorg ik voor het mail- en briefverkeer en alle administratieve zaken binnen het bestuur. Daarnaast zal ik de Zoobiquitycommissie, Volksgezondheidscommissie en de Buitenlandexcursiecommissie onder mijn hoede nemen. Ik ben na een omzwerving via geneeskunde bij diergeneeskunde beland, waardoor het belang van One Health mij nog duidelijker is geworden. Mede daarom ga ik mij komend jaar met veel plezier inzetten voor de vereniging en hoop ik nog veel over het concept One Health te leren. 

Ik ben 22 jaar oud en ik kom uit het West-Friese Hoorn. Ik woon sinds een paar jaar in Utrecht en ik ben bezig met het afronden van de bachelor Diergeneeskunde, die ik combineer met een minor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In mijn vrije tijd tennis en roei ik graag, spreek ik af met vrienden en hou ik van (berg)wandelen. 

Spreek me vooral aan als je me ziet lopen voor vragen, ideeën of voor de gezelligheid! Hiervoor ben ik ook te bereiken op secretaris@voormensendier.nl. Hopelijk tot snel bij een van onze activiteiten! 

 

Penningmeester: Ruben Mulders

Hallo iedereen, mijn naam is Ruben Mulders, 22 jaar en ik heb de eer om mezelf de Penningmeester van het 24e bestuur der Studievereniging Hygieia te mogen noemen. Dit betekent dat ik me bezig zal houden met alle financiële zaken van de vereniging. Hiernaast zal ik zowel de Kascommissie als de Symposiumcommissie op me nemen. Ik ben in contact gekomen met Hygieia door een paar van mijn huisgenoten en ben toen gaan leren over het concept One Health. Hoewel ik geen achtergrond heb in de humane of veterinaire geneeskunde, ben ik One Health wel zeer interessant en belangrijk gaan vinden. Ik kijk ernaar uit om samen met de bestuursleden van “Chimaera” de bekendheid van One Health verder te vergroten. 

Kort iets over mezelf: ik zit nu in het vijfde jaar van de bachelor Natuur- en Wiskunde. Ik woon in Zeist, maar ben geboren in Luxemburg en heb ook in Denemarken gewoond. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de boulderhal of achter de piano. Verder kijk ik graag naar een (siencefiction) serie of lees ik graag een (siencefiction) boek. Sinds de middelbare school wil ik al natuurkundige worden, maar ik ben op de universiteit erachter gekomen dat ik interdisciplinaire onderwerpen ook zeer leuk vind. Mogelijk ga ik hier later iets mee doen. 

Als je iets wilt vragen of gewoon lekker wilt kletsen, kan je me altijd aanspreken. Verder ben ik bereikbaar op penningmeester@voormensendier.nl.

 

Vicevoorzitter: Lieve Klomp

Beste leden, mijn naam is Lieve Klomp en ik kan met trots vermelden dat ik dit
jaar de Vicevoorzitter mag zijn van het 24ste bestuur van Hygieia. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de promotie van alle leuke lezingen en activiteiten die Hygieia komend jaar zal organiseren. Dit zal voornamelijk via onze social media zijn. Ik zorg daarnaast ook voor de nieuwsbrief, die iedere maand in jullie mail verschijnt en jullie op de hoogte zal brengen van alles rondom Hygieia. Daarnaast breng ik met behulp van de Redactiecommissie twee keer per jaar ons mooie magazine uit. Ook zal ik de Activiteitencommissie onder mijn hoede nemen om samen met de commissieleden leerzame maar vooral ludieke activiteiten te organiseren. Als laatste zal ik iedere woensdag samen met de Wafelcommissie de lekkerste wafels bakken.

Nog iets kort over mezelf: ik ben 20 jaar en ik zit nu in het tweede jaar van de bachelor Diergeneeskunde. Ik ben geboren in het mooie Utrecht en woon op dit moment nog bij mijn ouders in Houten. In mijne vrije tijd ben ik graag bij de paarden of spreek ik gezellig af met vrienden en speel ik graag spelletjes. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om te koken en te bakken. Van kleins af aan wilde ik al dierenarts worden en gelukkig kan ik deze mooie droom waarmaken. Voordat ik diergeneeskunde studeerde had ik nog nooit van het begrip One Health gehoord, maar toen ik daar vorig jaar voor het eerst kennis mee maakte bij Hygieia vond ik dat heel interessant. Komend jaar hoop ik hier nog veel meer over te leren. 

Ik heb heel veel zin in komend jaar en ik kijk ernaar uit om jullie allemaal beter te leren kennen. Als je vragen hebt of gewoon even gezellig wilt kletsen, spreek me dan vooral aan. Je kan ook altijd een mailtje sturen naar vicevoorzitter@voormensendier.nl. Daarnaast ben ik natuurlijk ook met regelmaat te vinden in ons hok. Tot snel! 

 

PR & Sponsoring: Jolien Paulussen

Hey, mijn naam is Jolien Paulussen. Ik ben 23 jaar oud en ik zit nu in het eerste jaar van de master Environmental Biology. Ik ben dus geen student Diergeneeskunde, maar ik heb de bachelor Biologie gedaan. Ik speel in mijn vrije tijd piano en ik zeil ook graag. Verder vind ik het heel leuk om (bord)spelletjes te doen met vrienden en sta ik graag in de keuken om dingen te koken en bakken. 

Ik wist eerst nog niet zo goed wat het begrip One Health eigenlijk precies inhield. Ik ben door mijn huisgenoten in contact gekomen met Hygieia, en zo ben ik gaandeweg meer over One Health te weten gekomen. Ik vind het een heel belangrijk onderwerp en wil hier graag meer bekendheid voor creëren, daarom vind ik het een eer dat ik dit jaar deel mag uitmaken van het 24ste bestuur “Chimaera”. Ik zal de rol van Commissaris PR & Sponsoring gaan vervullen en daarbij de Milieucommissie onder mijn hoede nemen.

Ik kijk uit naar komend jaar! Voel je vrij om langs te komen in het hok voor een vraag of een gezellig praatje. Ik ben ook bereikbaar op pr@voormensendier.nl. Hopelijk tot snel! 

 

Assessor

Deze rol wordt momenteel vervuld door de rest van het bestuur. Vragen kunnen nog steeds gericht worden aan: assessor@voormensendier.nl