H.t. bestuur

“Charybdis” o.d.z. ‘Turning the tides together’

v.l.n.r. Eva Sluijs, Simone Pestman, Lotte Nobel, Bente Hoogervorst, Kika van der Horst, Najade Schepel

Welkom op onze website, en bedankt voor uw interesse in onze geweldige vereniging. 

Voorzitter: Bente Hoogervorst

Lieve leden, mijn naam is Bente Hoogervorst. Vol trots mag ik aankondigen komend jaar voorzitter van het 25­ste bestuur der Studievereniging Hygieia “Charybdis” te zijn. Met veel enthousiasme zal ik het komend jaar samen met de rest van mijn bestuur de vereniging leiden. Verder zal ik de Capita Selecta punten toekennen voor onze vele interessante lezingen. Tot slot neem ik ook de Activiteitencommissie onder mijn hoede, waarmee we gedurende het hele jaar leuke, gezellige en soms ook leerzame activiteiten zullen gaan organiseren.

Ik kom uit een familie waarbij iedereen in de humane geneeskunde werkt, hierdoor is het samenwerken met verschillende disciplines en One Health voor mij een belangrijk onderwerp. Op sommige gebieden valt er binnen One Health nog veel te behalen; daarom kijk ik er dan ook naar uit om de kennis van One Health onder studenten en daarbuiten komend jaar te vergroten. Zelf heb ik de afgelopen jaren via Hygieia al veel geleerd over het begrip One Health, maar ik hoop komend jaar nog veel meer te leren over dit interessante onderwerp.

Kort over mijzelf: ik ben 23 jaar en kom uit Hoorn, maar woon nu al meer dan een jaar in Utrecht. Ik zit in het tweede jaar van de master Diergeneeskunde, met de differentiatierichting gezelschapsdieren. Hierom ben ik momenteel helaas niet vaak in het Androclus te vinden, maar vaak genoeg in de kliniek voor Gezelschapsdieren. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, speel ik graag spelletjes, bezoek ik regelmatig concerten en musea, en maak ik graag een mooie reis.

Je kan me altijd aanspreken voor vragen of voor de gezelligheid! Daarnaast ben ik bereikbaar op: voorzitter@voormensendier.nl. Ik hoop jullie binnenkort te zien en te spreken bij een van onze leerzame lezingen, leuke activiteiten of gezellige spelletjesavonden!

Secretaris: Lotte Nobel

Beste lezer, mijn naam is Lotte Nobel en ik heb dit jaar de eer om de rol van secretaris te mogen vervullen van het 25ste bestuur der Studievereniging Hygieia. Als secretaris behandel ik al het brief- en mailverkeer maar ook de administratieve taken zoals het bijhouden van het ledenbestand. Daarnaast zal ik ook de Symposiumcommissie en de Milieucommissie onder mijn hoede nemen.

Over mijzelf: ik ben 23 jaar en ik ben opgegroeid in Terwolde maar nu woon ik in al 4 jaar in Utrecht. Ik studeer Biologisch en Medisch Laboratoriumonderzoek aan de Hoge School Utrecht. Binnen mijn studie komen veel thema’s van One Health langs en ligt er veel focus op onderzoek waarbij de gezondheid van mens, dier en milieu samenkomen. Echter, ik heb binnen Hygieia nog meer belangrijke aspecten van One Health leren kennen. Nu kijk ik ernaar uit mijn steentje bij te dragen aan het verspreiden van kennis en het verbinden van mensen op het gebied van One Health. Buiten mijn studie ben ik vaak bezig met klustaakjes of andere vormen van handwerk en knutselwerk. Ook zijn er voor en in mijn kamer veel planten te vinden en probeer ik veel buiten te zijn.

Ik kijk er erg naar uit om iedereen beter te leren kennen. Als er nog vragen zijn kan ik vaak op het hok gevonden worden, maar ik ben ook te bereiken op het mailadres secretaris@voormensendier.nl. Hopelijk tot snel!

Penningmeester: Kika van der Horst

Hallo iedereen, mijn naam is Kika van der Horst en ik ben dit jaar de penningmeester van het 25ste bestuur der Studievereniging Hygieia “Charybdis”. Dit betekent dat ik mij bezig ga houden met alle financiële zaken van de vereniging. Hiernaast zal ik de Buitenlandexcursiecommissie en de Kascommissie onder mijn hoede nemen. Met de Buitenlandexcursiecommissie hoop ik dit jaar net zo’n geweldige reis neer te zetten als afgelopen jaar. De afgelopen jaren heb ik het begrip One Health steeds vaker voorbij horen komen en ik hoop hier komend jaar nog meer over te gaan leren.

Even kort iets over mezelf: ik ben 24 jaar oud en zit in het derde jaar van de bachelor Diergeneeskunde. Ik ben geboren en getogen in Utrecht en woon inmiddels alweer anderhalf jaar op de Cambridgelaan. Ik werk bij een administratieadviesbureau in Nieuwegein waar ik mij bezighoud met de boekhouding van bedrijven en administratieve taken. Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd af te spreken met vriendinnen, spelletjes te spelen en mooie reizen te maken.

Ik hoop jullie snel te zien bij een van onze leuke activiteiten, lezingen of spelletjesavonden! Als je iets wilt vragen of gewoon lekker wilt kletsen, kan je me altijd aanspreken. Daarnaast ben ik bereikbaar op penningmeester@voormensendier.nl.

Vicevoorzitter: Simone Pestman

Beste leden, ik ben Simone Pestman en ik ben dit jaar de vicevoorzitter van Hygieia. Dit betekent onder andere dat ik mij bezig zal houden met de promotie van alle leuke activiteiten en lezingen die onze vereniging het aankomende jaar gaat organiseren. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de maandelijkse nieuwsbrief en zal ik samen met de leden van de Redactiecommissie het halfjaarlijkse magazine samenstellen. Ook ga ik de Wafelcommissie dit jaar onder mijn hoede nemen; ik ben dus elke woensdag in de pauze achter het wafelijzer op het hok te vinden! Daarnaast zal ik samen met de commissieleden elke maand een nieuwe wafel van de maand bedenken. In de bachelor heb ik de vakken gerelateerd aan One Health erg interessant gevonden en sinds ik actief ben geworden bij Hygieia heb ik nog meer over dit onderwerp kunnen leren. Dat hoop ik dit jaar nog verder te kunnen voortzetten.

Ik ben 21 jaar oud en heb afgelopen jaar mijn bachelor Diergeneeskunde afgerond. In mei ga ik aan de master beginnen. In mijn vrije tijd sport ik veel: ik train meerdere keren per week luchtacrobatiek en doe daarnaast aan pole fitness en turnen. Naast sporten vind ik het ook leuk om in mijn vrije tijd af te spreken met vrienden, creatief bezig te zijn, boeken te lezen en naar concerten te gaan.

Ik heb heel veel zin in aankomend jaar! Mocht je vragen hebben, dan ben ik te bereiken op vicevoorzitter@voormensendier.nl, maar je mag me ook altijd aanspreken. Kom ook vooral naar onze gezellige wafelpauzes op het hok!

Commissaris PR & Sponsoring: Najade Schepel

Hey! Ik ben Najade, 24 jaar, en ik mag de functie van commissaris PR & sponsoring gaan vervullen van het 25ste bestuur “Charybdis” van Hygieia! Daarnaast zal ik de Zoobiquitycommissie en de Volksgezondheidscommissie onder mijn hoede nemen. Ik ben opgegroeid met dieren en geweldige natuur om me heen en kom uit een familie van artsen. Neem dat allemaal samen en het concept van One Health speelt eigenlijk van kinds af aan een hele grote rol in mijn leven. Ik ben daarom heel enthousiast om het begrip “One Health” verder te verkennen en toe te lichten.

Ik kom oorspronkelijk uit Limburg, maar ben opgegroeid in Noorwegen en Nieuw-Zeeland. Ik ben voor Diergeneeskunde voor het eerst weer naar Nederland verhuisd in 2019, wat een hele grote en ontzettend goede stap is geweest. Ik zit nu in mijn tussenjaar van de studie, en zal met de master in maart gaan beginnen. Ik zwem bij Het Zinkstuk, voetbal bij de Sloopkogels, hou van schilderen en voel me het meeste thuis in de buurt van de zee.

Kom gezellig een praatje maken als je me op de faculteit rond ziet lopen (waarschijnlijk op zoek naar goede koffie). Ik ben altijd bereikbaar op pr@voormensendier.nl. Hopelijk tot snel bij een van onze activiteiten of op het hok! 

Assessor: Eva Sluijs

Hallo lezers, mijn naam is Eva Sluijs en dit jaar zal ik de rol van assessor van het 25ste bestuur der Studievereniging Hygieia met veel plezier op mij nemen. Ik zal mij voornamelijk bezighouden met de interdisciplinariteit van Hygieia. Daarbij ligt de focus op het aangaan van samenwerkingen met studieverenigingen buiten Diergeneeskunde en met masterprogramma’s gericht op One Health. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het nieuwe Platform voor Professionals. Ook zal ik dit jaar de Dierenwelzijnscommissie onder mijn hoede nemen. De eerste 2 maanden van mijn bestuursjaar zal ik nog niet in Utrecht aanwezig zijn, omdat ik tijdens de wachttijd van de master eerst 4 maanden naar Zuid-Afrika en Namibië ga. Mijn taak zal in deze periode overgenomen worden door Lieve, de vicevoorzitter van het 24ste bestuur. Tot januari zal zij mijn functie overnemen.

One Health was voor mij nog een onbekend begrip, maar nadat ik het afgelopen jaar ook al even lid ben geweest van de Dierenwelzijnscommissie, ben ik hierin steeds meer geïnteresseerd geraakt en ben ik het belang ervan gaan inzien. Ik hoop dan ook dat wij hier als vereniging meer bekendheid aan kunnen geven; wellicht zien wij jou op een van onze symposia.

Even kort over mijzelf: ik ben 22 jaar en ik begin in maart 2024 met de master Diergeneeskunde. Ik ben geboren in Wijk bij Duurstede en hier woon ik nog steeds. In mijn vrije tijd tennis ik graag, loop ik met mijn hond en hou ik ook van een gezellige spelletjesavond met vriendinnen. Verder hou ik erg van lezen, maar een spannende serie of film sla ik ook zeker niet over. Ik ben erg geïnteresseerd in wildlife en daarom ga ik dit jaar een wildlife-conservationcursus doen en vrijwilligerswerk bij een opvang voor bavianen en bij een wildlifereservaat.

Mail gerust met al je vragen voor mij naar assessor@voormensendier.nl en spreek mij vooral ook aan als je mij tegenkomt of kom gezellig langs bij ons hok in het Androclusgebouw.