Symposium GKZ & Hygieia "Biologisch, eigenlijk heel (on)logisch? II"

“Biologisch, eigenlijk heel (on)logisch? II”

het varken en de consument

Het is al weer ruim drie jaar geleden dat Hygieia het drukbezochte symposium Biologisch, eigenlijk heel onlogisch organiseerde. Zowel GKZ als Hygieia vonden het hoog tijd voor een up-date van de stand van zaken! Daarom organiseren zij 27 september 2010 gezamenlijk het vervolg.

Tijdens het symposium worden er drie thema’s belicht door telkens drie verschillende experts op dat gebied. De verschillende houderijvormen in de varkenssector worden besproken en vergeleken aan de hand van het thema Diergezondheid/Volksgezondheid, Dierwelzijn/ethiek en de Consument. Na een inleiding op het thema geven verschillende professionals werkzaam in of rondom de varkenshouderij en haar keten, hun visie op het thema waarna ook het publiek de gelegenheid krijgt vragen te stellen.

De bespreking van de thema’s wordt afgesloten met een paneldiscussie waarbij ook het publiek zijn visie op de varkenssector kan geven. Na de discussie is er de gelegenheid om na te discussiëren onder het genot van een drankje en een lichte maaltijd.

Dat het een actueel onderwerp is blijkt wel uit de  uitzending van het programmas keurings dienst van waarde, waar het sterrensysteem van de dierenbescherming m.b.t. varkensvlees wordt besproken (check uitzendinggemist.nl voor de uitzending van 16/9). Kortom het belooft weer een interessante avond te worden!

Aanmelden kan via www.knmvd.nl, De kosten bedragen 20 euro,  studenten 5 euro. Leden GKZ en Hygieia hebben gratis toegang. Mail naarinfo@voormensendier.nl voor meer informatie.

27 september 2010
Aanvang 14:00-14:30, einde 19:15
Locatie: C101, Androcolcus, yalelaan 1 Utrecht

 

Najaarssymposium HYGIEIA & GKZ maandag 27 september 2010 (15.00 – 19.15 uur)

14:30 Introductie door de dagvoorzitter

14:45 Thema Dierwelzijn en ethiek:
Frank Meijboom, ethicus UU
Maarten Rooijakkers, LTO

15:30 Thema Volksgezondheid & Diergezondheid:
Boyd Berends, volksgezonheidwetenschapper IRAS
Bas Kolpa, varkensdierenarts ULP
Gerdien Kleijer, varkensdierenarts

16:30 Pauze

16:50 Thema Consument
Celia Steegmann, LNV
Bart Hooijer, Vereijken Hooijer bv en Outside In
Marlijn Somhorst, CBL

17:50 Paneldiscussie

18:15 Afsluiting

18:30 Diner