Nieuw bestuur november 2013

Kijk ook onder “h.t.bestuur!”

Voorzitter: Rosalie Brinke – Welkom op de website van Hygieia, de veterinaire studievereniging die zich bezig houdt met One Health gerelateerde onderwerpen. Ik ben Rosalie Brinke en zit nu in mijn 3e jaar van de bachelor diergeneeskunde. Ik mag mij voorzitter noemen van Hygieia. Zelf vind ik samenwerking tussen verschillende disciplines (veterinair, humaan, farmaceutisch) heel erg belangrijk. Ik hoop dat we als vereniging nog meer naamsbekendheid krijgen zodat ons ledenaantal in dezelfde trend blijft stijgen als afgelopen half jaar. Ook belangrijk vind ik dat dit jaar een leuk, leerzaam en gezellig jaar gaat worden. We hebben al veel goede ideeën met het nieuwe bestuur dus ik ga vol enthousiasme aan de slag om deze ideeën te realiseren.

Secretaris: Cora Honingh- Mijn naam is Cora Honingh, zit in het 3e jaar van de bachelor en hoop volgend jaar te beginnen met de master landbouwhuisdieren. Een actieve, gezellige maar ook zeker serieuze en precieze student is denk ik hoe je mij kan omschrijven. Dit jaar zal ik de functie van secretaris vervullen binnen het bestuur en daarnaast vertegenwoordig ik Hygieia in de Capita Selecta Commissie. Voor vragen of opmerkingen sta ik altijd open, dus laat het vooral weten als ik iets voor je kan beteken!

Penningmeester: Manon de Heer – Ik ben Manon de Heer, 23 jaar en zit momenteel in het 2e jaar. Ontzettend verrast was ik toen ik werd gevraagd voor de functie van Penningmeester binnen het Hygieia bestuur. Uiteraard heb ik deze kans met beide handen aangegrepen en ik heb er super veel zin in om met de andere meiden er een gezellig (en leerzaam) jaar van te maken!

Vice Voorzitter: Lisette Derksen – Mijn naam is Lisette Derksen en ik volg momenteel de master gezelschapsdieren. Trots ben ik om Hygieia dit jaar te mogen vertegenwoordigen als vice-voorzitter en ik ga mijn uiterste best doen het One Health principe uit te dragen. Als enige studente in de gezelschapsdierensector wil ik mij inzetten om het One Health principe ook in deze sector te benadrukken. Ik hoop dat het een leerzaam jaar gaat worden en wij als bestuur zullen er alles aan doen om dit jaar te laten slagen.

PR & sponsering: Marjolein Miedema – Ik ben Marjolein Miedema, zit inmiddels in het laatste jaar van de Master LH/VV. Ik kom uit een klein dorpje in het uitgestrekte Noord-Groningen en verzorg binnen Hygieia de functie van PR en sponsoring. Daarnaast zal ik dit jaar samen met mijn commissie twee (hopelijk) erg leuke en interessant symposia organiseren.Mijn interesses liggen vooral bij de veterinaire volksgezondheid, de overdracht van ziekten van dier naar mens fascineren mij, hoe kan dat en vooral hoe kan je het voorkomen. Na mijn opleiding zou ik hier dan ook graag wat mee doen.

Assessor: Annerie Hoffmann – Bij deze wil ik mij, Annerie Hoffmann, graag aan u voorstellen. Ik ben een master student diergeneeskunde in de richting landbouwhuisdieren. Gedurende de bachelor ben ik er achter gekomen dat diergeneeskunde niet alleen de opleiding is tot dierenarts, maar veel meer dan dat. De onderwerpen van Hygieia (volksgezondheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn) drongen meer tot mij door en wonnen meer interesse van mijn kant. De reden dat ik het nu extra leuk vindt om plaats te hebben genomen in het bestuur.Binnen het bestuur vervul ik de functie van Assessor. In hoofdlijnen houdt dat in dat ik de naamsbekendheid via facebook en twitter verzorg, maar ook de contacten met andere studies buiten diergeneeskunde om. Immers, Hygieia bezet vlakken die ook terug komen in andere studies. Dus, bij vragen of opmerkingen over bovenstaande onderwerpen, of over alles wat te maken heeft met Hygieia kun je mij aanspreken. Ik zeg: tot horens!