Lezing politiepaarden 12 december

Donderdagavond 12 december staat er opnieuw een lezing gepland van de dierwelzijncommissie. Onderwerp van deze avond is de training van politiepaarden en het welzijn van paarden in algemene zin en specifieker dat van politiepaarden. Immers, paarden zijn vluchtdieren en gevoelig voor plotselinge harde geluiden of snelle bewegingen in hun omgeving. Hoe worden paarden hierop voorbereid en tast dit mogelijk het welzijn van deze dieren aan?

Om antwoorden op deze vragen te krijgen, zijn twee sprekers uitgenodigd. Allereerst zal Remco van Abcoude, instructeur bij de bereden politie in Den Haag, gaan vertellen over de selectie en training van zowel paard en ruiter. Daarna zal Machteld van Dierendonck, specialiste ethologie & dierwelzijn bij paarden, aan de hand van concrete voorbeelden uitleg geven over welzijn bij paarden en tot slot een samenvatting geven van onderzoeken over welzijn bij politiepaarden.

De lezing vindt plaats op donderdag 12 december om 19.00 uur (inloop 18.45) in het Androclusgebouw, Yalelaan 1 te Utrecht.
Kosten: 1 euro niet-leden, leden gratis.