Ons magazine in een nieuw jasje!

In het hele bestaan van het magazine Mens én dier werd elk jaar de nieuwe voorzitter van de redactiecommissie voorgesteld. In vijf jaargangen tijd heeft het magazine haar hoogtepunt bereikt en is het tijd om het magazine eens opnieuw voor te stellen. Het magazine liet altijd een heel scala aan onderwerpen aan bod komen, maar de interactie tussen auteurs, lezers en lezers onderling ontbrak. Daarom wordt vanaf vandaag hier op de website het magazine in een ander concept voort gezet. Graag stellen wij dit vernieuwde concept aan jullie voor!

Het leek ons voor zowel de lezer als voor de redactiecommissie gewenst om onze artikelen in wat kleinere porties aan bieden. Hiermee hopen we als het ware wat meer ‘gebruikersgemak’ te creëren, omdat je zo vaker iets te lezen hebt en ook de artikelen meer je aandacht kunt geven.

Het magazine heeft altijd alleen digitaal bestaan maar maakt toch een – moderne – grote ontwikkeling door. Het verandert in een discussieplatform. Immers blijven de kreten ‘multidisciplinair’, ‘samenwerken’ en ‘kennisdelen’ speerpunten van zowel Hygieia als van het magazine Mens en Dier. En hoe kan dat beter in een nieuw jasje gestoken dan door de mogelijkheid te bieden te discussiëren, speculeren en ideeën te delen op een makkelijk toegankelijke plaats? Zo wordt elk artikel een mini Mens en Dier-uitgave op zich.

Voorlopig vind je in ieder geval één keer in de drie weken een artikel zoals je die ook altijd in de vertrouwde categorieën in het magazine vond. Tussendoor blijven we natuurlijk verslagen plaatsen van onze activiteiten, of van externe One Health gerelateerde activiteiten. Hiernaast willen we de interactie op gang helpen via het openen van een respectvolle discussie, door een stelling over het betreffende onderwerp te schrijven. Deze stellingen zijn puur bedoeld om een discussie te openen, met als doel van elkaar te leren en ook om andere uitgangspunten te horen. Natuurlijk leent het ene onderwerp zich veel beter voor een discussie dan het andere onderwerp en zal er niet altijd een uitgebreide discussie volgen.

We hopen dat jullie dit nieuwe concept kunnen waarderen, jullie feedback is zeer welkom! Ook ingezonden stukken of ideeën voor een onderwerp ontvangen we graag.

We gaan van start met de column van Louise (onze vaste columnist uit het magazine) en een verslag van het Zoobiquity-congres, georganiseerd door Kennisnetwerk Zoönosen Midden-Nederland, geschreven door Anna Tellegen. We wensen jullie heel veel leesplezier!

Groetjes,

De redactiecommissie