Artikel van de redactiecommissie: Hoe zit het ook alweer met… Blauwtong

Aankomende 25 april zal weer onze HLV plaats vinden waar we weer drie nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen en waar we helaas ook afscheid zullen nemen van drie huidige bestuursleden. Ook zullen er bij de redactiecommissie twee mensen weggaan, Nienke Wagenaar en Manon van Ewijk. Maar ook in de redactiecommissie komen weer nieuwe mensen en dit jaar ben ik erg verheugt om te kunnen mededelen dat we veel enthousiaste nieuwe leden er bij krijgen, Denah Peterson, Panthera Smit, Shannon Melman, en Suzan Morssinkhof.

Manon van Ewijk heeft dan ook haar (voorlopig) laatste verslag voor ons geschreven: Hoe zit het ook alweer met… Blauwtong.
Blauwtong heeft de afgelopen jaren niet meer zo’n aandacht meer gehad omdat het niet meer voorkomt in Nederland. Maar onlangs is het ondermeer weer gevonden in Frankrijk en komt het langzaam onze kant op. Dus een reden om er weer eens wat dieper op in te gaan en uit te zoeken wat het nou ook alweer precies inhoud. In het verlag van Manon vind je meer informatie over het onderwerp. Lees het verslag hier!

Laat ons weten wat je van het verlag vond. Ook lijkt het ons leuk als jullie vragen hebben of misschien zelf een One Health onderwerp interessant lijkt waar jullie meer over willen weten aan ons doorgeven zodat we wellicht een artikel over jouw onderwerp kunnen schrijven of via een artikel een antwoord kunnen geven over jouw vraag!