GGL Congres 2014: Jong, snel & wild!

Datum    : 26 & 27 november 2014
Locatie   : Congreshotel Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 te Doorn
Zoals de meesten van jullie weten is de KNMvD de beroepsorganisatie van dierenartsen in Nederland. Het kandidaat-lidmaatschap voor studenten is een aanrader voor elke student diergeneeskunde, zo ontvang je bijvoorbeeld elke maand het Tijdschrijft voor Diergeneeskunde. Minder bekend onder studenten zijn de verschillende vakgroepen van de KNMvD waar je ook als student al lid van kan worden. Zo bestaat er bijvoorbeeld een groep die praktiserende dierenartsen werkzaam in de sectoren varkens, herkauwers, pluimvee en vleeskalveren vertegenwoordigt: de “GGL” (Groep gezondheidszorg Landbouwhuisdieren)
Om eens kennis te maken met de GGL te maken kun je tegen een speciaal studententarief het congres van de GGL bezoeken!
Jong, snel & wild!
Ook dit jaar heeft de GGL weer zijn best gedaan om een boeiend programma in elkaar te zetten. We hopen niet alleen de jonge, snelle en wilde dierenartsen aan te trekken, maar ook de oude(re), wat minder snelle en minder wilde dierenarts. Veel van wat jong is komt aan bod (denk aan jongvee-opfok, kalversterfte, Immunocrit en nieuwe ontwikkelingen big in kraamstal). Bij snel denken we o.a. aan de verspreiding van dierziektes en een nationale aanpak van IBR/BVD om dit een halt toe te roepen. Wild zijn o.a. de ervaringen van Hans Nij Bijvank en collega’s die in India hebben beleefd hoe daar de diergeneeskunde wordt uitgeoefend.Wild is ook Afrikaanse Varkenspest onder wilde varkens, want wat zijn die risico’s nu voor Nederland? Om wilde praktijken te voorkomen, komt Neil Chesterton langs om zijn visie te geven over ‘low stress cow handling’. Of ons verdienmodel in de toekomst snel en wild is, moet nog blijken. Maar Andries de Boer vertelt graag zijn visie op en over onze toekomstige bron van inkomsten.
Om de veroudering tegen te gaan, wordt ook aan ontspanning gedacht. De ‘wat bezielt je’- show laat ons lachen en lachen houdt ons allen jong! Kortom, genoeg redenen voor jong en oud om ook dit jaar aanwezig te zijn op het GGL-congres. Word je ook wild van dit programma, schrijf je dan snel in en we zien je graag in november!
Tarieven
Er is een speciaal studententarief van € 50,- voor deelname aan 1 van de beide congresdagen, of € 75,- voor deelname aan beide congresdagen. 
Inschrijven