Vakken, summer schools en minors aan universiteiten buiten Nederland

Vakken

University of Copenhagen

One Health semester program

Leer gedurende een semester in Kopenhagen over de One Health-aanpak bij het oplossen van nationale, regionale en mondiale uitdagingen. Er is hierbij speciale aandacht voor stapsgewijze benadering voor bestrijdingsprogramma’s voor zoönosen, gericht op ziektes die overgedragen worden door voedsel, water, lucht of vectoren.

Parasitic Zoonoses and One Health control approaches

Deze cursus in Kopenhagen gaat over parasitaire zoönosen. De cursus richt zich op epidemiologie, sociaal-economische lasten en de One Health-benadering voor de preventie en bestrijding van parasitaire zoönosen bij zowel mens als dier.

Animals and Sustainability

De cursus behandelt verschillende onderwerpen en kwesties met betrekking tot het gebruik van dieren in een duurzaamheidscontext op ondernemings- en boerderijniveau. Er zullen verschillende onderwerpen aan bod komen zoals duurzaamheid en besluitvorming, duurzaamheid van het milieu, sociale duurzaamheid en economische duurzaamheid.

Summer schools

University of Copenhagen

One Health

Deze internationale zomercursus richt zich op zoönosen, opkomende ziekten en opkomende gezondheidsgerelateerde problemen, evenals systeembenadering voor effectieve oplossingen voor deze uitdagingen. De cursus biedt een overzicht van methoden die worden gebruikt in de One Health-aanpak van deze problemen.

Creating Healthy Cities

Tijdens deze cursus zullen cruciale vragen op het gebied van de groei van stedelijke bevolking besproken worden: hoe kan het leven in de stad duurzaam, leefbaar en gezond zijn? De cursus verkent de stedelijke omgeving en onderzoekt hoe gezondheid en ziekte hier invloed op hebben. Ook wordt de aanpassing aan klimaatverandering en het beheersen van rampenrisico’s besproken.

Global Health Solutions

De Global Health Solutions zomercursus is gericht op het ontwikkelen van probleemoplossende competenties en het vergroten van de betrokkenheid bij mondiale gezondheidsproblemen. De studenten zullen in multidisciplinaire teams samenwerken om de beste oplossing te bedenken voor een casusvraag van een externe partner. De cursus biedt diepgaande kennis over innovatie, ondernemerschap, communicatie en de complexiteit van de mondiale gezondheidszorg, zoals gelijkheid en sociale rechtvaardigheid.

Global Health Challenges

De internationale zomercursus Global Health Challenges richt zich op de grootste mondiale gezondheidsuitdagingen van onze tijd. De cursus behandelt verschillende onderwerpen, waaronder: dekolonisatie van de mondiale gezondheidszorg, mensenrechten, toegang tot medicijnen, epidemiologische transitie en innovatie van gezondheidstechnologie. De cursus bestaat uit een mix van lezingen, case studies, groepswerk en workshops.

Roemenië

Veterinary Parasitology Summer School Danube Delta

Deze summer school in Roemenië is gericht op studenten die vaardigheden willen opdoen op het gebied van het veld parasitologie. De activiteiten bestaan uit het verzamelen van samples van gedomesticeerde en wilde dieren en het milieu, waarna de samples onderzocht zullen worden. Het complexe ecosysteem, de biodiversiteit en het klimaat zorgen voor de ideale omgeving voor het leren over en onderzoeken van parasitologie.

Deze lijst zal de komende periode aangevuld worden met meer vakken, dus houd deze pagina vooral in de gaten!