Activiteiten

Koop nog snel je kaartje!

Op 25 mei zal het symposium van Studievereniging Hygieia – eindelijk weer fysiek – plaatsvinden! Het onderwerp is ditmaal ‘Blik op de Toekomst’. Zouden wij niet allemaal af en toe even willen zien wat de toekomst voor ons in petto heeft? Tijdens het symposium proberen wij een ieder een inkijk te geven in de nabije toekomst. Hoe ziet een perfecte stal voor een varken, of een paard eruit? Hoe zal het vertrouwen in Google en onze dierenartsen zich met de tijd ontwikkelen? En eten wij en onze dieren straks massaal insecten? De dag zal worden afgesloten met een discussie over de ethische aspecten van alle drie de onderwerpen en de vraag hoe de bezoekers hun eigen toekomst eigenlijk voor zich zien. Opgeven kan via: https://forms.gle/ScTWCEBkxk6gA2EV8. Je kunt je ook opgeven voor individuele lezingen. Geef je op voor 20 mei en eet mee! Daarnaast krijgen de eerste 50 aanmeldingen een goodiebag!!
Datum: 25-05-2022
Tijd: 14:00-20:30
Locatie: Androclusgebouw, Collegezaal C102
CS punten: 4, CPD punten: 4,75
Kosten: 5€ voor leden, 7€ voor niet-leden, 25€ voor professionals

Hoeveel houden jullie van jouw huisdieren?

Huisdieren lijken een steeds belangrijkere rol te gaan spelen in het leven van de mens. De liefde die hierbij groeit zorgt vaak voor wederzijds genoegen, maar soms kan deze liefde er juist voor zorgen dat het welzijn van het dier geschaad wordt. Bijvoorbeeld door het voeren van onjuiste (hoeveelheid) voeding. De RDA heeft recent een essay geschreven over dit onderwerp. Eén van de conclusies van dit essay is dat er een rol weg is gelegd voor dierenartsen om eigenaren aan te spreken en voor te lichten op gedrag dat mogelijk schadelijk is voor het dier. De RDA wil in gesprek met verscheidene partijen om het dialoog te starten over dit onderwerp. Studenten Diergeneeskunde (als toekomstige dierenartsen) horen daar natuurlijk bij! Om die reden organiseren VetInvolved en studievereniging Hygieia in samenwerking met de RDA een discussieavond voor Diergeneeskunde studenten om hierover in gesprek te gaan. Wat is de rol van de dierenarts rondom dit soort kwesties? Hier en meer gaan we het over hebben tijdens de discussieavond op 30 mei!

De avond zal worden ingeleid door Marjan Slob & Ruud Tombrock.
Marjan slob is onderzoekend schrijfster en filosoof voor publieke organisaties en heeft meerdere boeken geschreven. Haar nieuwste boek is ‘De lege hemel: over eenzaamheid’. Daarnaast ontwerpt en modereert zij debatten waarbij de poreuze en veranderende scheidslijnen tussen mensen en dieren haar speciale belangstelling hebben.
Ruud Tombrock was van 2011 tot 2014 directeur van World Animal Protection Nederland. Nu is hij
Executive Director for Europe van de Humane Society International, de grootste globaal opererende dierenwelzijnsorganisatie.

De discussie zal worden geleid door Anne van der Ende!

Geïnteresseerd? Lees de essay op: https://www.rda.nl/publicaties/publicaties/2021/11/102/rda-essay-liefde-maakt-blind

Meld je aan voor de discussieavond via: https://forms.gle/fVGU6DAjUoMPCjUy5

We zijn benieuwd naar jullie mening, dus we zien jullie graag op 30 mei!

Zie ook onze agenda rechtsonder deze pagina