Activiteiten

One Health Congress

Vol enthiousiasme presenteren wij het engelstalige One Health Congres van 2021! MSFU “Sams” (geneeskunde), U.P.S.V. “Unitas Pharmaceuticorium” (farmacie), M.B.V. Mebiose (biomedische wetenschappen), Hygieia en D.S.K. (diergeneeskunde) hebben samengewerkt om dit multidisciplinaire evenement neer te zetten. Het congres zal dit jaar plaatsvinden op 10 mei van 15:30 tot 20:30. Het thema is dit jaar Globalisering en dit onderwerp zullen we met behulp van een viertal lezingen uitdiepen. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop om zo in een klein groepje op een deelonderwerp dieper in te gaan. We zullen de avond afsluiten met een panelgesprek waar kritisch zal worden gekeken naar het effect van globalisatie op One Health. Kortom een hoop te zien en een hoop te leren!Het congres zal online plaatsvinden met tussendoor een ruime pauze om te kunnen eten.

De deadline voor het opgeven van de workshops is op 6 mei, we proberen iedereen de workshop van zijn of haar keuze te geven maar geven geen garanties. Na opgave krijg je tussen 6 en 10 mei een mail met definitieve informatie.

Datum: 10 Mei 2021
Microsoft teams code: x8a8qq3
Tijd: 15:30-20:30 (inloop 15:15)
Capita Selecta: 3 puntenSchrijf je in via: https://forms.gle/hVu5QiATRHBAeyjo6

Voor vragen of afmelding (voor de workshops) graag mailen naar: onehealthcongres@gmail.com

Lezing Corona Puppy’s

In coronatijd hebben veel mensen besloten een puppy in huis te nemen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar waar komen al deze pups vandaan? Karen Soeters, o.a. oprichter van House of Animals en directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation, heeft onderzoek gedaan naar de herkomst van deze puppy’s en de gevolgen hiervan voor dierenwelzijn en volksgezondheid. Met initiatieven zoals de Puppy Express vraagt zij hier aandacht voor. Op 18 mei zal zij ons uitgebreid vertellen over deze onderwerpen, wees erbij!

Datum: 18 mei | Tijd: 17.00 (inloop 16.45) | Locatie: Hygieia MS teams, code rdt3pew | Prijs: gratis 
CS: 1 punt. Schrijf je in via: https://forms.gle/bF5gTNNogN78Qmk56

Paneldiscussie: Preventieve gezondheidszorg voor het terugdringen van antibioticagebruik

Eind mei organiseert Hygieia een paneldiscussie over hoe we het gebruik van antibiotica kunnen terugdringen door preventieve gezondheidszorg. Maar liefst zes experts uit verschillende vakgebieden zullen de discussie aangaan over onder andere alternatieven voor antibiotica, zoals vaccins, en het verbeteren van de diergezondheid in het kader van vermindering van antibioticagebruik.Ben je benieuwd wat er op dit moment allemaal speelt rondom dit onderwerp? Of heb je dringende vragen hierover? Aanmelden kan tot en met 23 mei met deze link: https://forms.gle/3DDEufwax67DSgRc8.

Datum: 26 mei
Tijd: 19.00 – 21.00
Prijs: gratis

Lezing: Zwanger in de praktijk

Het veterinaire werkveld bevat veel risico’s, waarvan een deel specifiek is voor zwangere personen. Op 31 mei komen Dax Vendrig en Yvette de Geus een lezing geven over de risico’s van toediening van diergeneesmiddelen en over de zoönotische risico’s voor zwangere vrouwen in de praktijk. 

Ben jij ook benieuwd met welke risico’s jij en/of je collega’s later mee in aanraking kunnen komen? Meld je dan snel aan!

Datum: 31 mei | Tijd: 19.00 – 21.00 | Teamscode: Hygieia teams, ‘rdt3pew’ | Prijs: gratis

CS: 2 punten. Meld je hier aan: https://forms.gle/8cPgZjp3hS934Vpz6