Activiteiten

Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar een weekplanner voor het jaar 2022 te bestellen! De weekplanner is een handige planner met voor elke week van het jaar een pagina waarmee je je chaotische week weer overzichtelijk kan maken. En het leukste: op elke pagina schitteren onze eigen huisdieren! Wij zijn namelijk op zoek naar de leukste, liefste, grappigste of lelijkste foto van jullie huisdieren om de kalender mee te vullen.

Alle opbrengsten voor de weekplanners gaan naar het goede doel ‘Hulp voor veteranen met PTSS’, hiermee steunen wij het project van Vrienden Diergeneeskunde.

Wil jij zeker zijn van een planner dit jaar en daarmee ook nog eens het goede doel steunen? Of wil je enkel een foto uploaden van jouw schitterende huisdier zonder een planner te bestellen? Vul dan gauw deze Google Forms in (of scan de QR-code).


In Nederland hebben naar schatting 15.000 veteranen last van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Voor een groot aantal van deze veteranen werkt conventionele therapie niet of onvoldoende. Op 1 december komen Nienke Endenburg en Chantal Kapteijn spreken over therapie met behulp van paarden voor veteranen met PTSS. Psycholoog Nienke Endenburg is bezig met een onderzoek hierover en zal de mens-dier connectie en het effect van de behandeling toelichten. Gedragsbioloog Chantal Kapteijn zal het welzijn van de paarden die ingezet worden voor de therapie bespreken. Aanmelden voor de lezing kan via deze link.

Deze combilezing wordt gegeven in combinatie met de weekplanner actie. Wil je hier meer over weten, kijk dan hierboven.

Datum: 1 december 2021
Tijd: start 19:00, inloop 18:45
Locatie: Hygieia Teams (rdt3pew),
Prijs: leden gratis, niet-leden 2 euro
CS-punten: 2, opgeven via QR-code


Afgelopen twee weken zijn er al ruim 230.000 pluimveedieren gedood vanwege uitbraken van de vogelgriep. Sinds 26 oktober geldt er al een ophokplicht voor pluimvee, nadat bij een bedrijf in Zeewolde het zeer besmettelijke H5N1-type werd aangetroffen. Hierna dook het virus ook op in onder meer Lutjegast, Parrega, Sint-Oedenrode en Weert. Het probleem beperkt zich niet alleen tot ons land, ook de rest van Europa heeft te kampen met het virus.

Vanwege de actualiteit van dit onderwerp zal Arjan Stegeman, hoogleraar en dierenarts-epidemioloog, ons meer vertellen over de vogelgriep. Er zal kort uitleg worden gegeven over het aviaire influenza virus en de verschillende subtypes, wat er wordt gedaan op een bedrijf als het virus wordt aangetroffen, en het beleid in Nederland in vergelijking met het buitenland. Ook zullen toekomstperspectieven besproken worden. Aan het einde zal er tijd zijn voor vragen en eventuele discussiepunten. Aanmelden via link.

Datum: 14 december
Tijd: 17.15 (inloop 17.00)
Locatie: C101 (Androclusgebouw)
Prijs: gratis voor leden, 1 euro voor niet-leden
CS: 1 punt
Voor vragen mail naar volksgezondheid.hygieia@gmail.com

Zie ook onze agenda rechtsonder deze pagina


Paneldiscussie: Klimaatverandering en huisdieren

Lieve eerstejaars,
was jij één van de eerste 50 die zich bij ons had ingeschreven tijdens de introductiedagen. Dan heb jij recht op een Knaek pas. Kom ze nu ophalen in het hygieia hok tijdens de pauzes.

Ben je benieuwd wat een knaek pas precies inhoud lees dan vooral verder.

Picture this: ieder keer voor je de trein in springt nog even een koffietje scoren voor €1,50. Altijd een tweede burger gratis (voor jezelf of ’n ander) scoren, of zelfs een geheel 3-gangenmenu gratis bestellen in het restaurant. Online shoppen bij bijvoorbeeld Nike, Media Markt, Thuisbezorgd andere toffe webshops en daar altijd extra korting ontvangen. Het kan allemaal, maar alleen met Knaek. Met Knaek bespaar jij je rot en dat is precies wat je wilt als student.

WAT IS KNAEK?
Knaek is dé studentenkortingsapp. In geheel Nederland en België ontvang je met Knaek in 28 studentensteden de hoogste en meest exclusieve studentenkortingen. Download de Knaekapp en krijg met jouw Knaek-ID toegang tot meer dan 1.500 dikke kortingen.

DOE MIJ DIE MAAR!
Nooit meer skeer met Knaek. Bestel jouw Knaek-ID hier. Het gehele collegejaar geldig en gratis, net zoals al het geld wat je er mee bespaart. Download en activeer de Knaekapp en bespaar ze hè!