Activiteiten

Standaardactiviteiten

Iedere woensdag is het tijd voor “Warme Wafel Woensdag” o.d.z. ‘Dit breekt zo lekker de week’. De Wafelcommissie bakt iedere woensdag de lekkerste wafels in ons hok, met ook iedere maand een nieuwe wafel van de maand.

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe wafel! Deze maand bakt onze wafelcommissie voor jullie verse wafels met frambozenjam en witte chocoladevlokken! Je kunt hem elke woensdag in mei komen proeven in de pauze (12:45-13:15). Zien we je dan?

Normale wafel: €0,50
Wafel van de maand: €0,80
(Betaling via tikkie)

Iedere laatste donderdag van de maand is het tijd voor de “Hygieia Game Night”. Kom na je colleges gezellig mee-eten op het hok (schrijf je dan wel even hier in van tevoren) en daarna gezellig spelletjes met ons spelen! Wij hebben zelf spelletjes maar je mag natuurlijk ook een eigen spel meenemen. Kom je alleen om spelletjes te spelen (zonder eten)? Dan is aanmelden niet nodig en is het ook helemaal gratis voor zowel leden als niet-leden! De volgende editie zal plaatsvinden op donderdag 30 mei.

Datum: Elke laatste donderdag van de maand
Tijd: eten op het hok 17:30, spelletjes vanaf 19:00
Locatie: Hal tussen de collegezalen of C030
Prijs: €1,50 voor eten, spelletjes gratis

Extra activiteiten

Op 22 mei 2024 is het weer zover: het symposium van Studievereniging Hygieia ‘Van poot tot pixel’, o.d.z. ‘Kunstmatige intelligentie in de diergeneeskunde’, o.o.d.z. ‘Dokter ChatDGK’. We zien het steeds vaker en waarschijnlijk heb je er zelf al gebruik van gemaakt: kunstmatige intelligentie. Maar wat kunnen we er eigenlijk allemaal mee? In dit symposium zullen we focussen op de effecten en de ethische aspecten van kunstmatige intelligentie in de diergeneeskunde. De komende periode zullen wij alvast de sprekers aan jullie voorstellen!
De eerste 50 aanmeldingen krijgen ook een leuke goodiebag!

Datum: 22 mei 2024
Tijd: 14:30-22:30 (inloop 14:00)
Locatie: Androclusgebouw, C101
CS-punten: 3
Kosten:  €5 voor leden,  €7,50 voor niet-leden; inclusief diner*!

Na betaling zal op woensdag 15 mei een e-mail met nadere informatie en het programmaboekje volgen.

*Let op: Bij opgave ná 18 mei is een diner helaas niet meer inbegrepen. Je wordt vriendelijk verzocht dan een eigen maaltijd mee te nemen.

Schrijf je in via deze link!

De vogels fluiten, de bijen zoemen,  de bloemen bloeien, we kunnen weer naar buiten!
Om deze lente goed in te luiden organiseert de activiteitencommissie van Hygieia op maandag 13 mei om 16:00 een gezellige middag kanoën. Hou jij het hoofd boven water? Iedereen is welkom en het belooft een mooie en leuke middag te worden.
Na afloop kan er samen pannenkoeken gegeten worden bij Theehuis Rhijnauwen (op eigen kosten)
Meld je snel aan! Aanmelden kan via deze link tot 11 mei.

Datum: Maandag 13 mei
Tijd: Inloop 15:45, Start 16:00. Tot 18:00
Locatie: Botenverhuur de Rijnstroom,
Weg naar Rhijnauwen nummer 2 
Prijs: €9,-

Altijd al willen weten hoe een onderzoekscentrum met primaten er van binnen uitziet? Hygieia organiseert een uniek kijkje achter de schermen bij het grootste primatenonderzoekscentrum van Europa. Er zal onder andere een dierenarts vertellen over zijn rol binnen het onderzoekscentrum en er wordt een rondleiding verzorgd waarbij je te zien krijgt hoe de apen worden gehuisvest. Er is maar een beperkt aantal plekken dus geef je snel op als je erbij wilt zijn! Aanmelden kan via deze link.
Vragen? Mail naar activiteiten.hygieia@gmail.com

Datum: 27 mei 2024
Tijd: Rondleiding van 12:45 tot 16:00. Vertrek om 11:30 vanaf Androclus met auto’s.
Locatie: Biomedical Primate Research Centre, Lange Kleiweg 161, Rijswijk
Prijs:  €3,- voor leden,  €5,- voor niet-leden, €25,- voor professionals. De prijs is exclusief reiskosten, deze komen er nog bij.
CS-punten: 2

Zie ook onze agenda aan de rechterkant van deze pagina